روزهای داغ-تر از ...
روزهای داغ-تر از ...
«این دیگه مشکل خودته»! ... ... !"It`s Your Problem"
مؤسسات آموزشی رسمی از دبستان گرفته تا دانشگاهها، معلمین و استادان میتوانند الگویی برای مسئولیت-پذیری دانش آموزان و دانشجویان خود باشند. وقتی دانش اندوزان ببینند که آموزگارانشان با جان و دل در تربیت و آگاهی بخشی به آنها تلاش میکنند ناخودآگاه مسئولیت-پذیری استادان به آنها منتقل میشود.
متأسفانه فرهنگ مخرب "به من چه؟" در بعضی از دوستان باعث تخریب مسئولیتپذیری افراد میشود. اگر دوستی از ته دل به دیگران کمک و خدمت کند این مسئولیت-پذیری او به دوستش نیز سرایت میکند.
اینکه آیا مردم در نهادینه ساختن این اصل نگاهی به رفتار مقامات و مسئولان خود دارند؟ اظهارداشت: همیشه و همواره الگوها در جامعه در اشاعه یک مفهوم و فرهنگ نقش اساس ایفا میکنند. مسئولین هم در رأس این الگوها قرار دارند. مسئولین و ادارات اگر با جان و دل به مردم خدمت کنند روحیه افراد در مسئولیت-پذیری بالا میرود. بر عکس هم وقتی شخصی ببیند که به کارش رسیدگی نمیشود و همه به دنبال پول هستند و به فکر منافع خود هستند میزان مسئولیت-پذیری افراد کاهش مییابد.
روزهای مرغی ما و ...
بیگمان، نویسنده نمیخواهد خود را تافته جدا بافتهای بداند که درکی از فضای اقتصادی این روزهای کشور ندارد و از سر شکم سیری برای شما نسخه میپیچد. این روزها همگان از بهای مرغ آگاهیم و گذشتن قیمت آن از مرز هفت هزار تومان، معادلات سبد غذایی همه ما را به هم ریخته است. پای مسئولان هم به عنوان متهمان ردیف اول ماجرا، همیشه به میان بوده و تا آنجا که میشده، به آنان و سیاستهایشان انتقاد کردهایم؛ اما چه سود؟
کسی حتی عذرخواهی هم نکرده که بازار از کنترلش خارج است. آنها تا توانستهاند وعده دادهاند و کمتر عمل کردهاند؛ چنان که ناتوانیشان در کنترل قیمت بازار را میبینیم؛ اما از تکرار این مکررات چه چیز به دستمان میآید؟ مرغ ارزان نشد و وعدههای چندین و چند باره مسئولان هم محقق نشده است!
حفظ شأن و شخصیت و اعتماد جوانان به جامعه در اولویت باشد
ما میخواهیم روشهای فعلی نیروی انتظامی که میتوان گاهی از آن به برخوردهای نیروی انتظامی یاد کرد، مورد بازنگری قرار گیرد و در همین زمینه کمیسیون فرهنگی شورای شهر نیز اعلام آمادگی کرده است. شورا با طیف گستردهای از کارشناسان امور اجتماعی و فرهنگی در ارتباط بوده و میتوان این روشها را در شورا مورد بازنگری قرار داده و کارشناسانی را دعوت کرده و از آنها نیز نظرخواهی کرد. تجربه نشان داده اتفاقا در کشورهایی که چنین ضوابطی نبوده، استقبال بهتری از حجاب شده و نسل جوان آن کشورها نیز – بهویژه کشورهای عربی - براساس مقبولیت و پذیرش شخصیشان، حجاب را برگزیدهاند. نظر ما این است که باید شیوههایی را در پیش بگیریم که هرچه کمتر برخورد در آن دیده شود. همه معتقدیم که باید شووناتی رعایت شده و فضا و حریم جامعه محترم شمرده شود اما میخواهیم در عین حال شأن و شخصیت جوانان ما در چنین طرحهایی در اولویت باشد و اعتماد جوانان به جامعه حفظ شود. مسوولان باید در نظر داشته باشند که ما با انسان در ارتباط هستیم و حفظ عزت نفس و کرامت انسانها ظرایف خاص خود را میطلبد.
تهیه وَ تدوین : عـبـــد عـا صـی